
Högskolan i Borås
Daniel Yar Hamidi föreståndare för Centrum för entreprenröskap vid Högskolan i Borås arrangerade en ledarskapsutbildning för studenter tack vare Curamus stipendium:
”Att vara en god ledare, och medarbetare ingår som en grundbult i ett entreprenöriellt förhållningssätt. En medarbetare eller ledare med förmågan att kommunicera och god självkännedom och självförtroende är en viktig tillgång när det handlar om att realisera idéer. Förmågan att se och hantera konflikter och utöva kompetensutvecklande ledarskap kan vara en avgörande aspekt för huruvida en verksamhet skapas, utvecklas eller misslyckas.
Dessa aspekter ligger till grund för den ledarskapsutbildning som erbjöds 12 driftiga studenter vid Högskolan i Borås i november 2007.
Ledarskapsutbildningen är en utbildning inom företeelserna hur en grupp utvecklas och mognar över tiden, vad som händer i gruppen under denna utvecklings gång och vad som främjar respektive hämmar en positiv utveckling. Detta kallar vi gruppdynamik. Kursen handlar också om ledarskapets problematik och möjligheter relaterat till gruppens mognadsutveckling. Det vill säga vilken ledarstil som både främjar uppgiftens lösande som gruppens utveckling, berättar Daniel Yar Hamidi, som höll i utbildningen.
12 studenter vid Högskolan i Borås fick chansen att gå Ledarskapsutbildningen som har utvecklats av Försvarshögskolan. Utbildningen finansierades tack vare ett samarbete mellan Curamus och Centrum för entreprenörskap vid Högskolan i Borås. Stipendiaterna diplomeras efter genomgången utbildning.”
Åsa Odén är student vid Textilhögskolan i Borås:
”Kursen gav mig flera aha-upplevelser, bland annat att vi i gruppen, trots våra olikheter, ändå är ganska lika. Det tog bort många fördomar jag hade om ”speciella personlighetstyper” och öppnade upp för samarbete. Att även lyssna på min magkänsla var en annan sak. I dagens samhälle tenderar vi att lyssna, kanske för mycket, till hjärnan för att effektivisera, effektivisera, effektivisera… Men hur effektiva är vi om vi, eller de runt om oss inte mår bra av situationen? Jag har i och med kursen fått många insikter om hur jag och andra fungerar i grupp, vilket jag redan har haft nytta av både i skolan och privat.”
Elin Bornefalk, som läser till Civilekonom vid Högskolan i Borås, deltog vid utbildningen:
”UGL-kursen gav mig långt mer än vad jag förväntade mig möjligt!
Tack vare UGL har jag fått ökad självinsikt kring hur jag fungerar i grupp och vad jag kan göra för att på bästa sätt bidra till ett välmående och effektivt team.
Genom UGL har jag fått verktyg som hjälpt mig bli mer direkt i min kommunikation. Samtidigt har jag fått bättre insikt och förståelse för vikten av dynamik i en grupp och hur alla individers kompetens bör lyftas fram för att man ska kunna skapa ett så välmående och effektivt team som möjligt.
Sammantaget har UGL-kursen varit ovärderlig för mig och jag får fortfarande Aha-upplevelse där jag kan dra nytta av och applicera erfarenheter från UGL-kursen i verkligheten.”
Andreas Sikström läser till Civilekonom vid Högskolan i Borås:
”Jag kan berätta att jag kände mig väldigt stolt över att vara en av dem som fick ett stipendium av Curamus. Att delta i UGL var egentligen väldigt utmanande, men jag vill då framhålla att lika mycket som det var jobbigt var det givande! Den feed-back från kurskamraterna och de utmanande situationerna som kursledarna lät oss känna på är något av det mest utvecklande jag varit med om. Jag är övertygad om att jag kommer att ha stor nytta av dessa erfarenheter när jag nu är på väg tillbaka ut i arbetslivet efter min civilekonomutbildning.”
Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /var/www/curamus.se/public_html/wp-content/themes/curamus/template-parts/content-single.php on line 11
Tillbaka