Curamusdagen 2023 – ett uppskattat event
För åttonde året i rad gick Curamusdagen av stapeln på Åhåga. Årets stipendiater, tidigare års stipendiater, företrädare för näringslivet, staden, olika organisationer och stiftelser i Borås samlades under trevliga former på Åhåga på Curamusdagen. Det goda samtalet var snabbt i gång under mingelstunden.
Kvällens moderator tillika styrelsemedlem i Curamus, Johan Lassing, ledde oss genom kvällen som handlade om entreprenörskap.
Erik Selin- Kvällens entreprenörstalare
Erik Selin, en av Sveriges mest kända affärsmän och fastighetsägare, engagerad i ett flertal bolag och vd för Fastighets AB Balder delade med sig av sin resa och tankar längs vägen. Redan under högstadiet gjordes de första aktieaffärerna och som 24-åring köpte Erik sin första fastighet. 2005 grundade han Balder som han idag äger, förvaltar och utvecklar fastigheter till ett värde om ca 222,2 Mdkr. Publiken lyssnade andäktigt på denne fascinerande man som planerar sitt företagande på ett långsiktigt sätt och räds inga korta tillfälliga svackor i ekonomin. Kort sagt: Mycket inspirerande.
Curamus Academy
Curamus Academy är en serie seminarier som vi genomfört under hösten tillsammans med Högskolan i Borås. Tolv utvalda entreprenörer har deltagit. Margaretha Björsell, Curamus, gav en resumé om höstens föreläsningar: ekonomi, varumärkesbyggande, affärsjuridik, AI, cirkulär ekonomi och storys från erfarna entreprenörer.
Stipendieutdelning
Under Curamus Academy ges möjlighet att söka stipendium för att ”boosta” sitt företag. Varje stipendium är 50.000.-
Se presentationsfilmer för alla stipendiater.
FR Vänster: Andreas Jonasson – Styrbutiken | Lina Karlsson – Not So Ordinary | Lilly Kungs – Archive Attire | Sabina Ört – Sabina Ört | Martin Larsson – Trädkompaniet | Vedran Kovacevic – Ajoura | Laila Högfeldt – Lenoites | Filip Johansson – Johfors Productions | Elias Ekdahl – E3ekonomi | Erik Alsin – Smort | Jenny Johanson Not So Ordinary | Daniel Forsbring – Johfors Production
Kvällen avslutades med en välkomponerad måltid av Martin Thom, köksmästare på Åhåga